Libertatea de exprimare permite oricui să exprime puncte de vedere care șochează, dar nu apără pe nimeni de ridicol, scrie APADOR-CH într-un comunicat remis după atacul de astăzi al premierului Victor Ponta la adresa CCR.
OUG nr. 91/2013, cunoscută și drept Codul insolvenței, a fost adoptată de guvern cu eludarea rolului legislativ al Parlamentului și "reprezintă un atentat direct asupra libertății presei, și implicit asupra libertății de exprimare, prin introducerea discriminatorie a articolelor care prevedeau pierderea licenței de emisie a televiziunilor aflate în insolvență", spune APADOR-CH într-un comunicat citat de realitatea.net.
ONG-ul mai apreciază că "libertatea de exprimare permite oricui, chiar și primului-ministru, să exprime puncte de vedere care șochează sau contrariază"."Desigur, libertatea de exprimare nu protejează pe nimeni, nici pe primul-ministru, de situațiile jenante, penibile, ridicole la care se poate expune prin susținerea unor puncte de vedere aberante", conchide APADOR-CH.
Victor Ponta a atacat astăzi Curtea Constituţională, după ce judecătorii au stabilit că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional. El i-a acuzat pe judecătorii de la CCR că sprijină evaziunea, că prin decizia lor nu lasă Executivul să combată evaziunea fiscal."Decizia de ieri a CCR este un sprijin pentru evazioniştii fiscali şi este o lovitură importantă nu doar pentru Guvernul actual, pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget",s-a plâns premierul.
CITIȚI ȘI: Victor Ponta: CCR sprijină EVAZIUNEA FISCALĂ Ponta, despre o NOUĂ TAXĂ pe BENZINĂ: "Ce să mai punem alte taxe dacă nici pe astea nu le putem încasa?"