Ultimii martori care mai sunt de audiat în dosarul ce vizează furtul de muniţie de la Uzina Mecanică Sadu se întrec în laude aduse şefilor pe care i-au avut la unitate înainte ca Poliţia şi Parchetul să deschidă ancheta respectivă.
La Tribunalul Gorj au jurat ieri pe Biblie să spună adevărul doi dintre angajaţii uzinei, printre ultimii martori din dosar, iar aceştia i-au relatat judecătorului Alin Nicolescu despre şefii pe care îi aveau la unitate şi cât de buni erau ei ca directori, magistratul chiar făcând o remarcă în acest sens şi cerând celor audiaţi să vorbească despre cauza aflată pe rol.
Culmea este că, după cum susţin surse oficiale, uzina nu o duce deloc bine în această perioadă, iar una dintre cauze o reprezintă tocmai faptul că nimeni nu mai vrea să îşi asume funcţii de conducere. Teama de noi dosare penale şi situaţia proastă din unitate îi face pe potenţialii şefi să fie mult mai circumspecţi şi să nu se aventureze pe posturi care, în viitor, le-ar putea aduce dosare penale. Foştii directori generali Gheorghe Lori Boian şi Nicolae Dijmărescu sunt exemple grăitoare de ce traseu penal au putut să aibă în cariera lor, unul la care nu s-au gândit nicio clipă, dosarele în care aceştia sunt inculpaţi fiind aproape de pronunţarea unor verdicte toamna aceasta.
În dosarul furtului de armament, în care zece angajaţi ai uzinei sunt judecaţi pentru implicarea directă sau indirect în sustragerea de muniţie de către un muncitor, mai sunt de judecat vreo patru martori, după care magistratul de caz poate da un verdict. Acest lucru se poate întâmpla în cursul lunii noiembrie, toţi inculpaţii declarându-se nevinovaţi, aici fiind inclus şi muncitorul care din luna martie este arestat preventiv şi care susţine, prin avocatul său, că a fost provocat de un ofiţer sub acoperire să bage în plasă sutele de cartuşe pentru care ulterior a fost făcut hoţul de