Premierul a atacat şi luni Curtea Constituţională, instituţie tăiată de pe lista celor care au primit bani la rectificarea bugetară. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
La o zi după ce CCR a decis că ordonanţa de urgenţă privind Codul Insolvenţei este ne constituţională, premierul Victor Ponta s-a lansat într-un atac la adresa judecătorilor Curţii. "Nu ştiu ce a decis Curtea, pentru că nimeni nu ştie ce a decis. (...) Mesajul de ieri (marţi - n.r.) a fost pentru firme: faceţi evaziune fiscală, că noi vă protejăm! Ceea ce este îngrozitor", a reacţionat premierul. "Decizia de ieri a CCR este un sprijin pentru evazioniştii fiscali şi este o lovitură importantă nu doar pentru guvernul actual, ci pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget".
Al doilea atac într-o săptămână
"Împărţirea României între firme corecte, care plătesc taxe, şi şmecheri care nu plătesc taxe şi care sunt protejaţi de CCR este extrem de nocivă pentru societatea românească, a mai spus Victor Ponta. De fapt, judecătorii Curţii de clara seră Codul insolvenţei neconstituţional pentru că, după părerea lor, nu se justifica necesitatea adoptării prin ordonanţă de urgenţă. CCR mai obiecta că Guvernul nu poate adopta ordonanţe care afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului.
Premierul a atacat şi luni CCR, iar această instituţie este una care va avea de suferit la rectificarea bugetară. Ponta era nemulţumit de amânarea până pe 14 noiembrie a deciziei pe tema legii referendumului. "Ne costă 20 de milioane de lei la Senat şi Cameră pentru că domnul Băsescu a contestat la Curtea Constituţională. Rompetrolul l-a contestat de două ori, referendumul de vreo două-trei ori. Suntem sabotaţi în fiecare zi", se plângea premierul.
CITIȚI ȘI: Guvernul a adoptat rectificarea bugetară:"Asigurăm toţi banii de salarii şi funcţionare a instituţiilo