Scris de M. Hoster - Timişoara s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, domeniul economic a crescut exponenţial, dar acum există pericolul unei saturaţii. Dacă nu se vor găsi soluţii de atragere a noilor investitori, aceştia vor căuta alte zone unde să înceapă afaceri. Iar concurenţa este acerbă, puternic din spate vine Clujul, Sibiul e extrem de bine văzut, chiar şi Aradul a „muşcat” din interesul pentru Timişoara. E Timişoara în pericol să piardă alte investiţii? Dacă se fac eforturi, nu!
Omul de afaceri Ovidiu Şandor a pus la punct una dintre cele mai de succes afaceri timişorene din ultimii ani, principalul complex de birouri din oraş. La rândul său, împreună cu investitorul care a intrat în afacerea sa, a văzut oportunitatea oferită de Cluj şi a pornit un proiect similar acolo.
„Clujul şi Timişoara sunt două oraşe asemănătoare, asemănătoare din punct de vedere economic. Dacă ne uităm la industriile din cele două oraşe, ele se suprapun foarte mult, vorbim de IT, zona automotive, de firme de consultanţă, de back office. Sigur că oraşele sunt asemănătoare pentru că sunt cele două centre care se detaşează faţă de toate celelalte oraşe din ţară. Clujul şi Timişoara sunt cei doi poli importanţi din punct de vedere economic, dincolo de capitală care, sigur, are cea mai puternică poziţie. Sunt şi diferenţe, le-aş vedea istoric. Timişoara a avut o perioadă în care a fost liderul detaşat al oraşelor din ţară, părea că se mişcă mai rapid decât Bucureştiul, cele mai sănătoase perioade au fost începutul anilor 90 şi 2000, când aici veneau investiţii după investiţii. A contat şi că Timişoara e mai aproape de frontieră, ceea ce a fost un avantaj. Dar diferenţa a fost una politică. Clujul a avut un primar cu un discurs naţionalist, discurs care a descurajat investitorii străini, sigur că Timişoara a avut un primar cu o deschidere faţă de investitori diferită, ceea