Numeroase proiecte menite să schimbe stilul de viaţă al comunităţii pot fi testate la primul târg de inovaţie prin tehnologie, deschis la Biblioteca Naţională.
Cum ar fi să poţi verifica temele celui mic în timp real, chiar dacă te afli la serviciu? Dar dacă eşti în vârful unui munte şi vrei să găseşti calea cea mai scurtă către prima cabană? Nimic mai simplu dacă ai la îndemână un PC, un telefon mobil sau o tabletă.
O dovedesc chiar tinerii inventatori care şi-au dat întâlnire zilele acestea la Biblioteca Naţională din Bucureşti, la Târgul Future Communities.
Târgul va fi deschis şi astăzi
Dacă miercuri, 30 octombrie, au participat la deschiderea târgului Neelie Kroes, comisarul pentru Agenda Digitală, Dacian Cioloş, comisarul pentru Agricultură, Dan Nica, ministru pentru Societatea Informaţională, ieri, a fost rândul publicului să afle despre ce proiecte este vorba.
Microsoft a creat un program cu ajutorul căruia părinţii care stau mult timp la serviciu se pot ocupa şi de supravegherea temelor celui mic. Aplicaţia SkyDrive permite corectarea temei aproape simultan cu scrierea ei. Altă aplicaţie calculează câte calorii conţine mâncarea sau dă o listă posibilă de diagnostice în funcţie de simptomele medicale pe care le indici.
Vodafone propune, printre altele, Seenow, o platformă video accesibilă de pe telefonul mobil, PC sau tabletă şi care oferă acces la 60 de canale TV, precum şi Cinemagia, o aplicaţie prin care se pot rezerva şi plăti biletele la cinema direct de pe mobil.
Eugen Tudorache are 25 de ani şi este directorul tehnic al firmei Updivision Code. Firma a pus la punct o aplicaţie IT prin care timpul de muncă din companii poate fi monitorizat mai bine. "Poţi să-şi faci singur agenda zilei, iar la final să vezi automat pentru câţi clienţi ai lucrat, cât din timpul tău ai alocat fiecăruia sau câte ore ai stat în plus la s