Cota unică va fi menţinută la actualul nivel de 16%, fără să se treacă la o impozitare progresivă, deoarece aceasta reprezintă o decizie adoptată încă de la formarea Uniunii Social-Liberale, a declarat premierul Victor Ponta.
Întrebat de presă dacă susţine trecerea la o cotă progresivă de impozitare, de 16%, 18% şi 20%, Ponta a răspuns că susţine principiul la modul general, dar nu pentru acest moment.
"Acum, nu. În principiu, ca orice social-democrat - deşi impozitarea progresivă există şi în Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrată, sau în Marea Britanie - în general, susţin ideea, principiul, însă avem o înţelegere politică foarte clară la formarea USL, de păstrare a cotei unice, şi cota unică rămâne 16%", a spus Ponta.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că mandatul PNL pentru discuţiile cu FMI este împotriva creşterii fiscalităţii pentru anul viitor, în contextul discuţiilor pe marginea bugetului de stat, admiţând că se caută soluţii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.
Întrebat care este mandatul PNL în ceea ce priveşte eventuala creştere a fiscalităţii, dacă aceasta va rezulta din discuţiile cu FMI, Antonescu a răspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chiţoiu foarte clar aseară, şi mandatul acesta este valabil şi pentru discuţiile cu FMI".
Miercuri seara, ministrul Finanţelor, vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, a declarat că PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor.
Liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.
Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că el este cel care i-a cerut ministrului de Finanţe diferite scenarii pentru creşterea încasărilor la buget, discutate