În intervalul 31 noiembrie – 8 decembrie, la Muzeul de Știinţe ale Naturii poate fi admirată o expoziţie inedită de reptile vii.
Vipera pufăitoare, vipera uriaşă africană, şerpi regali, pitonul indian, anaconda sau şopârla cu limba albastră sunt doar câteva dintre reptilele vii care pot fi admirate la expoziţia deschisă publicului la Muzeul de Știinţe ale Naturii din Parcul Municipal Roman, până pe 8 decembrie. Vizitatorii au ocazia să vadă pe viu primele zece reptile catalogate a fi cele mai periculoase de pe glob.
“Expoziţia cuprinde peste 70 de specii, dintre care cele mai periculoase din lume, precum mamba negru, taipan-ul, cel mai veninos din lume, şerpi cu clopoţei, cobre, pitoni, boa, anaconde, dar şi crocodili şi broaşte ţestoase. Toate reptilele sunt cumpărate de mine, din toate zonele tropicale ale lumii. Înainte de a veni la Roman, am organizat această expoziţie şi la Piatra Neamţ, dar şi în celelalte mari oraşe ale ţării”, a povestit Florin Sârb, colecţionarul de reptile.
Pot fi admirate exemplare de pe toate continentele, din zone precum Texas, Mexic, Arizona, California, Australia, Indonezia, Thailanda, Venezuela, Maroc, dar şi Grecia sau Italia.
Este pentru a doua oară când această expoziţie este organizată în Roman, iar între timp ea a mai crescut cu alte exemplare. Prima dată nu au fost prea mulţi romaşcani atraşi, organizatorul punând acest lucru pe baza faptului că s-a desfăşurat în ianuarie, când temperaturile nu erau prielnice ieşirii copiilor la muzeu.
Preţul de vizitare al expoziţiei este de trei lei pentru copii şi de cinci lei pentru adulţi, iar muzeul este deschis zilnic, între orele 9 şi 17.
În intervalul 31 noiembrie – 8 decembrie, la Muzeul de Știinţe ale Naturii poate fi admirată o expoziţie inedită de reptile vii.
Vipera pufăitoare, vipera uriaşă africană, şerpi regali, pitonul indian, anaconda sa