Ţelina este o legumă folosită în general la gătit, dar şi extrem de apreciată datorită virtuţilor sale terapeutice. Iată pentru ce afecţiuni este bună ţelina.
Sucul de ţelină este un excelent depurativ, cu rol în elimi-narea toxinelor din corp. Se iau 10-15 linguri pe zi, pe stomacul gol, în cure de 2-3 săptămâni. Colesterol
Timp de trei săptămâni, consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar cu suc de ţelină. Mai mult, specialiştii spun că o porție de doar 100 de grame de salată de țelină consumată zilnic ajută la scăderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20 %. Diuretic
Ţelina acţionează ca un laxativ foarte puternic, motiv pentru care este recomandat ca atunci când ai probleme cu constipaţia să bei sucul acestei legume sau să o consumi ca atare. Dietă
Un alt beneficiu al ţelinei este că ajută la slăbit, deoarece e un aliment foarte săţios care are rolul, printre altele, de a reduce pofta de mâncare, pofta de dulciuri şi alimente grase. Curăţă o ţelină, feliaz-o şi încearcă să consumi întreaga legumă pe parcursul unei zile.
În plus, şi sucul de ţelină este un adevărat elixir în tratarea supragreutăţii. Se consumă 50 de ml. înainte de fiecare masă. Cancer
Specialiştii, spun că ţelina conţine o grupare de componente cu efect anticancerigen, iar o dietă din care nu lipseşte ţelina poate proteja stomacul de cancer. Se recomandă consumul zilnic a sucului de ţelină în cantităţi cât mai ridicate (100 ml pe zi). Tensiune
Studii recente au dezvăluit faptul că persoanele care consumă zilnic, timp de cel puţin o săptămână suc de ţelină (100 ml pe zi), se bucură de o scădere semnificativă a tensiunii arteriale. Glicemie
Ce care suferă de diabet trebuie să consume zilnic minimum 50 de grame de rădăcină de țelină, sub formă de salată, care poate fi amestecată cu morcovi, varză sau pătrunjel. Toate aceste legume sunt b