Ne apropiem de sfârşitul unei săptămâni de-a dreptul nebune. De luni până joi s-au întâmplat atâtea fapte într-o concentrare de timp, încât ne fac să fim atenţi la ceea ce avem şi trebuie să înţelegem.
Fiind multe evenimente (şi nu întâmplări), oricui îi va fi cam dificil să aleagă ordinea de abordare. Pentru că fac parte din categoria "oamenilor exacţi", aş îndrăzni să afirm că tendinţa Comitetului Executiv al FRF ar trebui să fie capul de afiş… De ce? Pentru că la data de 30 octombrie s-au făcut precizări în legătură cu licenţierea cluburilor din liga naţională. Pe această temă am reţinut două prevederi corelate în mod corect. Se precizează că "la licenţierea cluburilor nu se va ţine seama de debitele faţă de bugetele statului" (în termen simplificat de buget consolidat) şi, în pereche la această prevedere, se stipulează că "nu vor fi licenţiate cluburile care, fiind în insolvenţă, nu au până la 31 martie planul de reorganizare aprobat". Aceste două prevederi sunt corecte deoarece cluburile sunt, în proporţie covârşitoare, societăţi comerciale. În aceste condiţii, datoriile la bugetul statului pot duce clubul în insolvenţă, faliment sau lichidare. Prima variantă, a insolvenţei, va opera prin a doua prevedere dacă nu va exista planul de reorganizare aprobat de instanţa de judecată. Alternativele a doua şi a treia (falimentul sau lichidarea) conduc la dispariţia societăţii comerciale, deci a clubului, şi, pe această cale, la inexistenţa clubului ce ar trebui să fie licenţiat.
Comitetul Executiv a mai dat o soluţie de reamânare a etapei cu numărul 14. Decizia este echitabilă pentru toţi cei implicaţi în competiţia internă numărul unu, campionatul naţional. Nu mă opresc şi la celelalte hotărâri ale executivului federaţiei, acestea putând fi studiate şi înrudite în varianta convenabilă fiecăruia…
Un alt eveniment imp