- Câteva plante de prim ajutor -
Înainte de a ne aşeza în fotoliu, cu un pahar de şampanie de la gheaţă, ar fi bine ca măcar o dată în viaţă să ne întrebăm ce se întâmplă în organismul nostru, odată ce euforia alcoolică a fost consumată. Chiar aşa: ce se întâmplă în creier după consumul de alcool? Cât ne costă, ca sănătate, paharul de bere sau vin pe care unii dintre noi îl beau seară de seară? Răspunsul ştiinţei te cam bagă în sperieţi. Cele mai noi cercetări afirmă că perioada de neutralizare totală a alcoolului este de două săptămâni, de aceea 2-3 chefuri pe lună sunt suficiente ca omul să fie permanent sub influenţa etanolului. Cel mai mult timp alcoolul rămâne în creier, de aceea sistemul nervos se restabileşte cel mai greu - 12-20 de zile, chiar şi după un simplu pahar de vin. Dar asta nu este tot. Culmea epopeei alcoolice constă în formarea cheagurilor care astupă capilarele din creier. Porţiunea de creier din jurul capilarului blocat suferă de insuficienţă de hrană şi oxigen, se dezvoltă ischemia cerebrală şi în 3-7 minute celulele nervoase mor. Acest proces distructiv duce în timp la dereglări ale somnului, depresie, agresivitate şi, în final, la demenţă alcoolică. În concluzie, alcoolul şi creierul nu sunt deloc compatibile, de aceea, cu cât mai rar se vor întâlni, cu atât mai bine va fi pentru noi, în pofida reclamelor de la televizor, care ne îndeamnă să dăm bani pe degradarea noastră.
În continuare vă recomand câteva remedii cu plante. Pentru tratarea alcoolismului, se aleg plantele cu efecte de dezintoxicare, de normalizare a stării generale a organismului, care cresc activitatea fizică şi psihică a bolnavului. În final, pot chiar să înlăture tendinţa de a consuma zilnic băuturi distrugătoare.
Remedii antialcool
* Varza murată. Dacă în familie este cineva bolnav de alcoolism, trebuie pusă la murat