În aproape toate şcolile şi grădiniţele din oraş au fost organizate parade ale costumelor şi petreceri de Halloween.
Halloween-ul prinde rădăcini tot mai puternice la Roman. Aproape nu a existat şcoală în oraş în care copiii să nu fi profitat de acest prilej de distracţie. “Halloween-ul este un eveniment care se clasează în cadrul activităţilor interculturale, astfel încât elevii să cunoască tradiţiile şi obiceiurile altor ţări”, a spus profesoara de limba engleză Antonica Dumea, de la Școala “Mihai Eminescui”. În acest spirit, elevii de la “Mihai Eminescu”, coordonaţi de profesorii Gheorghe Lazăr şi Antonica Dumea, au participat la o petrecere cu costume, au organizat concursuri de desene şi de măşti, de dovleci sculptaţi, iar la final cei mai buni au fost răsplătiţi cu diplome, dar, aşa cum spune tradiţia sărbătorii, şi cu dulciuri.
Nici la Colegiul Tehnic “Petru Poni” sărbătoarea nu a trecut fără să fie băgată în seamă. Dacă cei mici, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6, subordonată colegiului, au participat la o petrecere cu costume de groază, plăcinte cu dovleac şi tort în formă de dovleac, cei mari s-au întrecut într-un concurs de decoraţii interioare. Clasa cea mai pregătită de sărbătoarea dovlecilor a fost premiată.
La Colegiul Tehnic “Miron Costin”, elevii au fost provocaţi la o dezbatere pe tema “Halloween versus Sărbătoarea tuturor sfinţilor”. Iniţiativa aparţine profesorilor Mihaela Ciobanu, Mihaela Rusu şi Vlad Măndăşescu, de la catedra de religie. “Am dorit să le prezentăm elevilor cele două sărbători în paralel, cea americană – originea ei, dar şi transformările pe care le-a suferit de-a lungul timpului – şi cea creştină, care se sărbătoreşte în calendarul catolic pe 1 noiembrie. Copiii au venit cu prezentări pentru fiecare în parte şi am discutat cu ei toate aspectele, astfel încât să poată face comparaţie”, a spus profesoar