► Dacă primarii din Vale nu gândesc pe termen lung, oraşele lor pot ajunge ca Aninoasa
Falimentul Aninoasei, este de părere Adrian David (UNPR), nu este cauzat doar de Ilie Botgros, ci şi de factori de natură economică şi socială, iar managementul defectuos în timpul perioadelor pre şi post criză economică a localităţii, cu girul consiliului local, a adâncit problemele Aninoasei.
Adrian Zvîncă (PNL), fost consilier local la Petroşani, în prezent consilier judeţean, este de părere că Aninoasa nu va fi un caz singular, dacă primarii nu gândesc pe termen lung, mai ales când se aruncă cu capul înainte pentru a contracta credite pe termen lung.
„Situaţia Aninoasei, care este una tragică, ar fi putut fi rezolvată şi cu implicarea autorităţilor de la nivel naţional, mai ales că primarul este de aceeaşi culoare politică cu a premierului. Nu ştiu de ce nu s-a putut rezolva şi altfel situaţia acestui oraş. Se puteau acoperi datoriile, erau, cu siguranţă, soluţii la care se putea apela până la falimentare. Aninoasa trebuie să reprezinte pentru noi toţi un semnal de alarmă. Mineritul nu este niciunde în siguranţă în Valea Jiului. Aşa cum s-a închis mina din Aninoasa, se poate închide oriunde. Fără un mare plătitor la bugetul local, situaţia oricărei localităţi se poate schimba. Tocmai de aceea, şi când am fost în consi-liul local, am fost împotriva creditelor pe termen lung. Trebuie să ne gândim exact la creditele contractate şi dacă investiţiile merită aceste sacrificii. Mandatul unui primar se finalizează după patru ani, dar datoriile rămân. Sunt de acord cu investiţiile, dar în limita în care ni le permitem”, a spus consilierul judeţean PNL.
Fiind anul trecut în opoziţie în consiliul local, Adrian Zvîncă a apreciat toate eforturile primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, declarând că, în comparaţie cu alte perioade precedente, Pe