O bază sportivă din municipiul Sibiu care a fost retrocedată proprietarilor încă din 2005 ar trebui să treacă, potrivit proiectului Legii descentralizării, de la Clubul Sportiv Municipal la Consiliul Local Sibiu, primarul Klaus Iohannis afirmând că este vorba despre o eroare "tehnică".
Potrivit variantei de lucru a proiectului de descentralizare discutată de vicepremierul Liviu Dragnea cu partidele parlamentare, în municipiul Sibiu, ar trebui să treacă de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) la Consiliul Local (CL) mai multe baze sportive, între care şi Terenul Luceafărul.
Purtătorul de cuvânt al CSM, Dan Magoş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acest teren nu mai este în proprietatea clubului încă din 2005.
"Baza Luceafărul nu mai este a noastră încă din anul 2005. Aceasta a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, acţiunea fiind finalizată de mult. În fiecare an s-au făcut hârtii către minister (Ministerul Tineretului şi Sportului - n.r.) să fie scoasă din evidenţe, dar am văzut că a apărut tot la noi", a spus Dan Magoş.
Situaţia nu este însă singulară, în procedura de retrocedare fiind şi Ştrandul Municipal, care apare, de asemenea, în proiectul Legii descentralizării ca fiind al CSM şi urmând să treacă la CL Sibiu.
Potrivit lui Dan Magoş, celelalte baze sportive care ar trebui să treacă de la CSM la CL sunt "profitabile". În această categorie intră Bazinul Olimpia, baza hipică şi terenul de rugby.
"Bazinul Olimpia este singurul bazin de înot din ţară în care se pot face antrenamente pentru sărituri, celelalte baze din ţară nemaifiind funcţionale. Pe terenul de rugby se antrenează echipa care face parte din Divizia A, iar la baza hipică am avut anul acesta trei competiţii internaţionale. Este o bază complexă, singura pe gazon din ţară, care are şi teren şi manej. Aceste baze sunt profitabile", a declarat Dan Magoş.