Prinţul Charles declară în partea a treia a documentarului "Wild Carpathia" că România este o ţară minunată, cu oameni remarcabili, iar păşunile din această ţară sunt unice.
Cea de-a treia parte a documentarului "Wild Carpathia", intitulată "Wild Forever" a avut premiera de gală miercuri seară la Bucureşti. Filmul va fi difuzat pe postul Travel Channel pe 8 noiembrie, de la ora 21.
Documentarul promovează între altele oraşul Cluj-Napoca, Maramureşul, cimitirul de la Săpânţa, Bucovina şi satul Saschiz.
Filmul include de asemenea un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii. El spune că o mare problemă pe care a întâlnit-o în România "este concepţia oamenilor că lucrurile lor sunt vechi şi demodate, că sunt irelevante".
"Aruncă lucrurile vechi, dar mai târziu ajung să le vadă valoarea. De multe ori este deja prea târziu, fiindcă au dărâmat multe clădiri sau le-au modernizat excesiv. Cererea uriaşă pentru hrană şi lucruri trebuincioase e evidentă. Dar un aspect vital e cum abordezi comunităţile locale. Cum să ajuţi la supravieţuirea micilor proprietari. Această parte a lumii nu este pentru arat. Dacă s-ar ara, s-ar elibera mult carbon, foarte dăunător. Păşunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european şi mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas aşa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o ţară minunată. Aici trăiesc oameni remarcabili, care nu se dau bătuţi. Au trăit experienţe îngrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele două războaie mondiale şi toate celelalte suferinţe trăite de la al doilea Război Mondial până acum. Aceşti oameni au trecut prin multe, au văzut multe suferinţe, distrugeri, iar vieţile le-au fost distruse. Le suntem datori să găsim o cale pentru un viitor mai bun, care să le păstreze cultura, tradiţiile şi valorile", declară moşten