Au apus zilele frumoase ale verii care goneau călătorul din toate colţurile lumii în căutarea plajelor exotice. Le-au luat locul frunzele aurii şi vremea mohorâtă dar numai bună pentru vin roşu, mâncăruri bogate şi zgomotul lemnului trosnind în foc. Iar pentru ca „drumeţul“ iubitor de frumos să se bucure din plin de toate acestea există în România câteva locuri care păstrează tradiţiile timpurilor de demult şi, în acelaşi timp, confortul şi luxul vremurilor moderne.
Multe dintre locurile care azi s-au transformat în refugii perfecte pentru călătorii rafinaţi au pornit de fapt ca nişte proiecte personale. Ioana şi Marius Enache şi-au dorit la început o casă de vacanţă, dar într-un târziu această casă şi-a deschis porţile pentru călători, fiind astăzi cunoscută sub numele de Villa Poem Boem (www.poemboem.com). În cazul celor doi a fost vorba despre recondiţionarea uneia dintre vilele emblematice din Sinaia, staţiune atât de frumoasă încât a fost aleasă de însăşi familia regală pentru a găzdui Palatul Peleş. Villa Poem Boem, care se închiriază în regim integral, la preţuri ce variază între 1.200 şi 1.600 de euro pe săptămână, a fost de fapt vila familiei Socolescu, Toma Socolescu fiind unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi români din perioada interbelică.
Vila a fost proiectată în 1925 pentru Florica Socolescu, soţia arhitectului, într-o vreme în care familiile interbelice veneau în fiecare vară în apropierea reşedinţei regale pentru a participa la baluri sau picnicuri aristrocrate, stropite cu şampanii fine şi delicateţuri culinare franţuzeşti.
Odată cu schimbarea regimului, vila a fost neglijată şi a suferit schimbări. Vechile uşi lucrate artizanal au fost găsite aruncate în curte, într-o stare deplorabilă, geamurile originale fuseseră înlocuite cu termopane albe, subsolul era aproape inundat, iar în locul şemineului fusese construită