Scris de Lavinia Ceuta - Consumul de suplimente alimentare, o problemă sau o întrebare pentru mulţi dintre noi, acum în cumpăna dintre cele 2 mari căi, una ce vizează o alimenţie cât mai naturală, bio, fără procesări termice sau chimice (curentul raw vegan), pe de o parte şi pe de altă parte nuanţa tot mai accentuată a celor ce spun în gura mare: viitorul nutriţional al omenirii constă în tot mai puţine alimente şi în tot mai multe suplimente. Vom ajunge să ne hrănim cu un pumn de pastile pe zi, acesta este viitorul nostru nutriţional.
Câtă discrepanţă între cele două abordări, cât de greu putem vedea un astfel de viitor, având în vedere toate tiparele alimentare dobândite pâna în prezent. Unora ne place să mâncãm, este un răsfăţ şi nici nu se poate pune în vedere a pierde acest mare dar din vieţile noastre. şi nimeni nu e de condamnat!
Alţii au căpătat aşa o bună adaptare (mă rog, dacă privim dintr-un anumit unghi, evident!), încât a sta la masă, a pregăti cu timp şi bucurie o masă pentru ei sau pentru cei dragi, sunp ameninţător de rău, privând-i de un timp preţios, ce ar putea fi folosit în alte scopuri, mult peste aceste obiceiuri, spun ei!
Şi unde e adevărul sau care e cu adevărat cea mai buna adaptare?
Exact undeva la mijloc…!
Să renunţăm la o masă în linişte, să renunţăm la mesele în familie sau la deliciile culinare pe care ni le oferim din când în când este ca şi când ne-am desprinde o bucăţică de informaţie ancestrală, proprie fiinţei umane. Nu putem să facem asta, sunteţi de acord, nu-i aşa?
Să consumăm numai produse bio, organice, netratate termic şi chimic, este o altă provocare imposibil aproape de realizat în conjunctura actuală a societăţii şi mediului nostru de viaţă. Şi asta ne spune câte ceva despre faptul că noi nu mai avem satisfăcute, în prezent, dozele recomandate zilnice a micro şi macronutrienţilor necesari bune