Genul filmelor de groază este aproape la fel de vechi ca şi filmul însuşi, asta pentru că ideea forţelor supranaturale apare în numeroase filme mute semnate de pioneri ai cinematografiei precum Georges Méliès prin anii 1890, cel mai notabil fiind „Casa diavolului“ din 1896.
De-a lungul timpului s-au făcut numeroase topuri ale filmelor de groază, iar filmele „Nosferatu“ (1922), o adaptare neautorizată a romanului „Dracula“, „Psycho“ (1960), capodopera lui Alfred Hitchcock, sau „Halloween“, au fost nelipsite.
Filmele de groază împart publicul în două tabere – unii oameni preferă thrillerele psihologice tensionate, în timp ce alţii iubesc peliculele care îi fac să sară din scaun, un soi de „rollercoaster“ emoţionl, care îi duc pe culmile disperării.
Într-o încercare de a pune capăt acestei dezbateri, site-ul japonez Rakuten Play.com a cerut oamenilor să-şi expirme părerea prin vot asupra filmului pe care îl consideră cel mai înspăimântător, după cum notează „Daily Mail“.
În urma voturilor, echipa din spatele site-ului a selectat o serie de telespectatori pe care i-a supus unui mic experiment: au fost conectaţi la monitoare cardiace şi le-au fost urmărite modificările de puls, pentru a determina cu exactitate care dintre scenele din filmele de groază le face inima „să o ia la fugă“, după cum dezvăluie jurnaliştii de la „Daily Mail“.
Învingătoare a ieşit celebra scenă „Here’s Johnny“ din filmul „The Shining/ Strălucirea“, care a făcut ca bătăile inimii să crească în proporţie de 28,21 %.
Emblematică scenă „Here's Johnny“ din filmul „The Shining“ a avut un mare impact asupra telespectatorilor FOTO Daily Mail
„A Nightmare on Elm Street/ Un coşmar pe strada Elm“ a avut cel mai mare efect fizic, crescând bătăile inimii în medie cu 26,8 %. În ciuda acestui lucru, rezultatele sond