* cele mai multe dintre persoanele care şi-au găsit de lucru au vârsta peste 45 de ani
Peste 5.000 de brăileni au reuşit să se angajeze de la începutul anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Au dobândit statutul de persoană ocupată 5.218 solicitanţi de loc de muncă, prin participarea la măsuri active de informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă şi prime de încadrare pentru absolvenţi.
Ca de obicei, cea mai mare căutare pe piaţa forţei de muncă au avut-o bărbaţii, astfel încât proporţia celor care au reuşit să se angajeze a fost de 70,4%, în timp ce femeile au reprezentat 29,6% din total. Dintre cei care s-au angajat, 26,6% proveneau din mediul rural, iar 73,4% din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate aveau vârsta peste 45 ani (33,2%) şi cuprinsă între 35 - 45 ani (30,9%). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregătire şcolară este de 66,9% şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoala de arte şi meserii, 24% cu nivel de pregătire liceal/postliceal şi 9,1% cu nivel de pregătire universitar.
* cele mai multe dintre persoanele care şi-au găsit de lucru au vârsta peste 45 de ani
Peste 5.000 de brăileni au reuşit să se angajeze de la începutul anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Au dobândit statutul de persoană ocupată 5.218 solicitanţi de loc de muncă, prin participarea la măsuri active de informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şome