Membrii Biroului Executiv al SIP-FEN Vrancea se întalnesc astăzi la ora 11,00 cu parlamentarii vranceni cărora le vor expune problemele existente în învăţămant.
Sindicaliştii sunt horaţi ca să le smulgă parlamentarilor, care au confirmat prezenţa, promisiuni concrete pe care să le şi materializeze de data aceasta. Nemulţumirile cadrelor didactice se referă în principal la subfinanţarea sistemului de învăţămant. Întalnirea are loc în sala mică de sedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea. (M. V.)
Finanţele au încasat peste 8 milioane de lei din executăriă
La nivelul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi în luna septembrie s-au trimis debitorilor 20.645 somaţii, pentru recuperarea unor creanţe în valoare de 223,98 milioane lei. “În aceeaşi perioadă de raportare, sumele efectiv încasate prin procedurile de executare silită prevăzute de OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi prevederile ulterioare s-au ridicat la valoarea de 77,15 milioane lei, ceea ce reprezintă 12,28% din încasările bugetare regionale”, se arată într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi. În Vrancea, încasările totale din luna septembrie s-au ridicat la 59,95 milioane lei, din care 8,03 milioane lei din executări silite, reprezentand un procent de 13,39% din totalul încasărilor. (M. B.)
Opt dascăli au renunţat la dorinţa de a fi experţi
Opt cadre didactice din judeţ care s-au înscris în aplicaţia online pentru obţinerea calităţii de expert în management educaţional au renunţat şi nu şi-au mai depus dosarul la Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru evaluare. Aşa că numai 62 de cadre didactice vor fi evaluate pentru a intra în Corpul Naţional al experţilor în managementul educaţional în această serie, printre aceştia şi inspectorii şcolari Robert Graur şi Ionuţ Ţandără. Evaluarea dosarelor se va face