Administratorul Avicola Călăraşi, Orlando Daher, cercetat în dosarul evaziunii de peste 50 de milioane euro, susţine că suspiciunea de salmonella din septembrie nu s-a confirmat, carnea fiind atunci "pusă în consum", şi a adăugat că situaţia creată acum "provoacă pierderi care vor duce la faliment".
Olando Daher a afirmat, joi, că Avicola Călăraşi este "într-o criză economică, dar în niciun caz în lichidare" şi că în prezent la societate au loc controale ale Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmite corespondentul MEDIAFAX.
"A fost în luna septembrie o suspiciune de salmonella, iar după zece zile rezultatele analizelor nu au confirmat situaţia şi carnea a fost pusă în consum. Suntem o firmă mare, cu tradiţie, care nu face ilegalităţi, iar produsele Avicola Călăraşi sunt foarte bune, de încredere. Nu suntem în lichidare, suntem într-o criză economică, dar în niciun caz în lichidare. Avem control de la ANSVSA şi DSV, aşteptăm rezultatele, problema e că situaţia creată acum provoacă pierderi care ne vor duce la faliment", a spus Orlando Daher.
De asemenea, directorul economic al Avicola Călăraşi, Traian Bulearcă, a declarat, joi, că marfa returnată de la supermarket "nu a fost reambalată şi nu a fost repusă pe piaţă", iar în ambalajele cu produse din carne ale firmei "nu au fost niciodată şoareci".
"Orice lot de carne de pasăre la care există suspiciuni de salmonella se sacrifică în locuri separate, se congelează şi numai după ce ies buletine de analiză în care să se specifice că lotul este bun pentru consum şi cu ordinul DSV, numai atunci se livrează. La noi nu au fost distruse loturi cu salmonella improprii consumului uman, buletinele de analiză se fac la ferme, în abatoare, la ieşirea din abator, în lanţurile de magazine, la achiziţie şi recepţie, se verifică fiecare lot.