Vestea că fabrica de brichetare va fi înfiinţată la Cătunele a făcut ca autorităţile locale să înceapă să se preocupe în ceea ce priveşte viitorii angajaţi ai unităţii. Primarul din localitate, Florinel Ţuilă, spune că şi-ar dori ca în această fabrică să fie integraţi absolvenţi ai liceelor de la Motru şi nu persoane care au lucrat în trecut în minerit, aşa cum se întâmplă cu angajările de la Minprest.
„Era normal ca fabrica de brichetare să fie la noi”, spune primarul Florinel Ţuilă, care speră într-o bună gestionare a politicii de personal pentru această investiţie a Complexului Energetic Oltenia. Autorităţile locale îşi doresc ca printre salariaţii acestei fabrici să se regăsească şi absolvenţi de liceu din zonă, care cu greu îşi pot găsi un loc de muncă la finalizarea studiilor. „Am impresia că se întâmplă ceva normal, nu e o victorie a cuiva, ca acest lucru să se facă economic şi nu politic. Acolo se găseşte cărbunele, este pregătit pentru aşa ceva, tot ce trebuie pentru a se desfăşura. Mă gândesc că angajările se vor face prin Minprest, sper să se facă corect, s-au făcut angajări în ultimul timp, dar mi se par totuşi fără un plan, fără o idee de perspectivă pentru noi. La ora actuală ar fi necesară promovarea tineretului care nu are nicio şansă la ora actuală, se angajează cineva a lu’ cineva, nu mi se pare corect. Părerea mea este că ar trebui să angajeze 20 de absolvenţi ai şcolii din Motru pentru un an de zile. Dai o speranţă Motrului, liceului, tuturor, însă la ora actuală totul este pe sub mână, nu se ştie ce şi cum”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.
Punerea în funcţiune a fabricii de brichetare a cărbunelui este anunţată pentru începutul anului viitor. Va funcţiona în fosta clădire administrativă a Minei Lupoaia. Unitatea s-a închis, însă mai lucrează acolo circa 30 de oameni care se ocupă cu recuperarea materialele fero