Chiar dacă scenele româneşti au fost luate cu asalt de mari vedete internaţionale, ele îşi vor deschide cortina şi pentru artiştii autohtoni. În ultima vreme, tot mai mulţi interpreţi români pot rivaliza cu confraţii lor de peste mări şi ţări. Liberi să circule pe toate meridianele lumii, au început şi ei să înveţe să acorde mai multă atenţie "amănuntelor care fac întregul", iar concertele lor s-au transformat în adevărate spectacole de talie mondială. Iată doar câteva astfel de evenimente, ce vor concura cu scenariul magnific al toamnei.
Stanley Jordan & Teodora Enache - "Hymns for Voice & Fingers"
Teodora Enache este una dintre cele mai bune jazz-iste ale noastre. În cei peste 20 de ani de carieră muzicală, ea a construit un veritabil pod cultural ce uneşte România, patria ei natală, cu SUA, ţara jazz-ului. "Prima oară când am auzit-o cântând, am fost mişcat până în adâncul inimii, am mai simţit la fel doar atunci când am auzit-o prima dată pe Ella Fitzgerald", povestea Ahmet Ertegun, proprietarul casei de discuri "Atlantic Records".
În această toamnă, Teodora îi va vrăji cu vocea ei minunată pe fanii din trei mari oraşe româneşti: Cluj-Napoca - unde va cânta pe 10 noiembrie la Filarmonica de stat "Transilvania", Bucureşti - unde este aşteptată la Ateneul Român pe 13 noiembrie şi, nu în ultimul rând, la Sibiu - unde va ajunge pe 16 noiembrie, în splendida sală de teatru şi de concerte, "Thalia".
Intitulat "Hymns for Voice & Fingers" (Imnuri pentru voce şi degete) acest turneu al Teodorei Enache precede noul ei album. Dacă mergeţi la concert, aveţi ocazia să ascultaţi în premieră o parte din piesele noi ale artistei.
O altă surpriză pe care Teodora a pregătit-o fanilor ei este întâlnirea cu Stanley Jordan (54 de ani), chitaristul-minune din Chicago, Illinois. Nume mare în muzica internaţională, americanul a dezvolt