De ce ne e dor de acasă...
- De câteva săptămâni, publicul românesc s-a reîntâlnit cu tine, în calitate de gazdă a emisiunii "Duminica în familie", de la TVR1. De Sfântul Dumitru toată lumea se mută. Ţi-ai făcut şi tu geamantanul să vii acasă?
- Nu, din păcate. În continuare fac naveta Bucureşti-Roma, ba chiar am adăugat câteva direcţii pe itinerariu: Chişinău şi Los Angeles, acolo unde înregistrez un album cu cântece de Crăciun, pe care îl voi lansa în decembrie. Iar pe lângă aceste destinaţii "fixe", mai există şi altele, care-mi sunt impuse de tot felul de proiecte. De pildă, acum, tocmai ce m-am întors de la Hong Kong, unde am mers pentru deschiderea unui magazin. Celebrul producător de ceasuri de lux U-Boat mi-a propus să devin imaginea internaţională a brandului, şi aşa, iată-mă în avion spre Hong Kong. În curând, voi pleca în Rusia, la Moscova, acolo unde se organizează ediţia din acest an a concursului Miss Univers şi unde, în beneficiul "Duminicii în familie", îl voi intervieva pe Donald Trump. Aşa că după cum vezi, sunt la fel de plimbăreaţă cum mă ştii. (râde) De altfel, îţi mărturisesc că nici o secundă nu mi-a trecut prin minte să mă întorc în România cu arme şi cu bagaje, cum se spune. Aşa cum nici în Italia nu cred că voi îmbătrâni. Pentru mine, locul de vis de pe această planetă îl reprezintă America. Şi asta, dintr-un motiv simplu: pentru că acolo, dacă munceşti cu râvnă şi seriozitate, chiar poţi să realizezi orice. Aici, pe bătrânul continent, nepotismul sau "relaţiile" încă funcţionează ca înlocuitori de muncă şi de talent, şi asta nu e corect.
- După atâţia ani de navetă România-Italia, ai putea să explici ce vino-ncoace are ţara noastră, încât majoritatea românilor care o părăsesc plâng după ea?
- Cred că explicaţia pentru această stare de fapt, absolut reală, o reprezintă mag