Spitalul Militari Central din Capitală a înregistrat un record în ceea ce priveşte transplantul de cornee. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii unităţii sanitare, în primele 10 luni ale acestui an, echipele medicale din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, grefele fiind prelevate de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală la alte spitale din ţară, aflate in Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.
Datelor puse la dispoziţie de către locotenent-colonelul medic dr. Mihail Zemba, coordonatorul Programului de transplant de cornee la nivelul SUUMC, arată că anul acesta s-a înregistrat o evoluţie a donatorilor de cornee, comparativ cu datele înregistrate în 2012 când s-au înregistrat 43 de transplante de cornee.
Intervenţiile chirurgicale de transplant de cornee au fost efectuate în diferite afecţiuni oculare, din care ponderea majoritară o deţin: cheratopatia edematoasă, cheratoconusul, distrofia corneeană, arsurile şi leucoamele corneene posttraumatice.
Pacienţii care au beneficiat de transplant provin din toate colţurile ţării şi au vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani. Potrivit sursei citate, ei se aflau pe lista de aşteptare constituită la nivelul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” .
Spitalul Militari Central din Capitală a înregistrat un record în ceea ce priveşte transplantul de cornee. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii unităţii sanitare, în primele 10 luni ale acestui an, echipele medicale din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) au efectuat 65 de intervenţii chirurgicale de transplant de cornee, grefele fiind prelevate de la pacienţi a