Toate unităţile bancare din ţară care au cutii de valori sunt supuse unor verificări interne, Poliţia Română recomandând revizuirea standardelor de securitate, inclusiv în sensul asigurării monitorizării audio-video în spaţiile în care se găsesc respectivele casete. Acţiunea vine la scurt timp după ce, 11 persoane din Piteşti au depus plângere la Poliţie, reclamând că bunurile le-au fost furate din cutiile de valori de la o sucursală BCR.
Mai exact, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), băncile şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) colaborează în vederea identificării suspecţilor infracţiunilor de furt din casetele de valori închiriate la unele unităţi bancare, potrivit unui comunicat comun al IGPR şi ARB, potrivit unui comunicat de presă.
„Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor suspecţilor implicaţi. De asemenea, Inspectoratul General al Poliţiei Române a recomandat revizuirea standardelor de securitate ale unităţilor bancare, inclusiv în sensul asigurării monitorizării audio-video în spaţiile în care se găsesc casetele de valori“, se mai arată în comunicat.
IGPR şi ARB mai precizează că, până la finalizarea investigaţiilor, funcţionarii bancari beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.
Misterul furturilor din cutia de valori
Astfel, 11 persoane din Piteşti au depus plângere la Poliţie, după ce mai multe bunuri le-au fost furate din cutiile de valori de la o sucursală BCR. Prima reclamaţie a fost depusă vineri, când o familie a reclamat că din cutia de valori i-au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.
Persoanele care au formulat sesizările susţin că le-au dispărut mari cantităţi de bijuterii şi sume importante de bani, cea mai mare pagubă fiind de 400.000 de euro. Potrivit unor estimări, p