Un bacauan a povestit pe Facebook experienta zborului catre orasul natal si fauna descoperita pe aeroport.
Tare-i frumos sa zbori cu Blue Air din Bacau si ‘napoi. Ce mai conteaza ca avionul e putin vechi, cu vopseaua mai crapata si scaunele cam jegoase, mese cu gauri; in fond n-ai venit la frizerie.
Daca zboara bine, ce mai conteaza restul… Ca toate celelalte companii low-cost din Europa, si Blue -Air practica separarea fortata a familiilor in avion, asta ca sa te faca sa cheltuiesti 15 euro/pers. pe reservarea locurilor.
Practica aceasta capata dimensiuni grotesti cind adaugi elementul romanesc. Avionul se tranforma ad-hoc intr-un fel de autobuz comunal in care oamenii ocupa locurile haotic cit mai aproape de rudele lor; fireste ca mamele vor sa stea langa copii iar navetistii linga geam. Se targuiesc locurile, bagajele zboara amenintator pe deasupra capetelor, babe disperate, frecindu-si baticurile si blocind culoarul principal. Nu stiu cat profit face Blue Air din practica asta de separare fortata a familiei in avion dar un lucru e clar, dezordinea si harababura, ineficientza si neputinta stewardezelor de a-i aseza pe oameni la locurile lor aproape ca ne-au costat intirzierea decolarii din Roma.
Si ca sa-ti linistesti copiii in timpul zborului, Blue-Air te invita intr-un articol sa descoperi frumusetzea Muzeului falusurilor. Andrea Raicu de pe coperta On-flight magazin zambeste. Ea stie ceva despre falusuri dar nu ne spune.
Azi, nea Mitica, soferul de autobuz (singurul autobuz) de la aeroportul din Bacau, s-a hotarit sa fumeze o tigara mai lunga. Ce-i pasa lui de oamenii care asudau in singurul avion de pe pista din Bacau, oameni care tot se intrebau de vreo 20 minute de ce ma-sa nu se mai deschide usa aia odata. “Pai n-a venit autobuzul!!! ” spuneau navetistii cu aer de experti.
Asta e despre Blue Air care ar trebui sa-si