Pentru prima dată în scandalul cărnii de pui cu salmonela, conducerea Avicola Călăraşi contraatacă. Traian Bulearcă, director în cadrul companiei a respins, joi, în direct la Digi TV, acuzaţiile aduse.
„Din evidenţe, nu reiese că am adus înapoi mărfuri de zeci de tone, ca să le redistribuim”, a spus bărbatul.
El a precizat că, din câte ştie, sunt retrase de la comercializare 17 – 18 tone din trei magazine Selgros, însă loturile sunt în depozite, nu au fost restituite producătorului.
În legătură cu acuzaţiile procurorilor despre trimiterea la comercializare a zeci de tone stricată, directorul Avicola a precizat pentru Digi TV: „La toate aceste acuzaţii noi suntem în măsură să vă răspundem că sunt informaţii neautorizate sau neadevărate, cei care fac anchetă vor stabili dacă suntem sau nu suntem vinovaţi, dar noi suntem siguri că abatoarele noastre sunt autorizate sanitar-veterinar, funcţionează în baza unor autorizaţii ASSP, special după aderarea la Comunitatea Europeană, avem controale permanente şi de la crescătoriile de păsări şi din abatoare, personal angajat al DSV care supraveghează orice activitate de sacrificare, şi de livrare a păsărilor”.
Suspiciunea duce la sacrificare
El a explicat că la orice lot de carne de pasăre la care există suspiciuni de salmonela se sacrifică în locuri separate, se congelează şi numai după ce ies buletine de analiză în care să se specifice că lotul este bun pentru consum şi cu ordinul DSV, numai atunci se livrează. “La Avicola Călăraşi nu au fost distruse loturi cu salmonela improprii consumului uman”, a spus Traian Bulearcă, adăugând că buletinele de analiză se fac la ferme, în abatoare, la ieşirea din abator, în lanturile de magazine, la achiziţie şi recepeţie, se verifică fiecare lot în parte.
„Dacă s-a întâmplat cu şoareci sau cu şobolani, probabil a fost ceva accidental şi acele lotur