Evenimentul a cuprins o conferinţă susţinută de PS Ioachim Băcăuanul, lansări de carte şi momente artistice.
Sala Amfiteatru a Liceului Teologic Ortodox “Episcop Melchisedec Ștefănescu” din Roman a găzduit miercuri, 30 octombrie, conferinţa intitulată “Trinitatea tridimensională pe Tabor”, suţinută de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
La eveniment au participat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, preotul Ionel Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei, preotul Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman, preoţi din Eparhia Roman, profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu, Victor Munteanu, preşedintele Fundaţiei “Georgeta şi Mircea Cancicov” din Bacău, publicişti şi autori de carte din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău. “Mă bucur că am putut să sprijim această activitate, pentru că astfel de activităţi aduc înălţare spirituală şi, acolo unde există mai multă cultură, mai multă educaţie, mai multă civilizaţie, înseamnă concordie şi un umanism ridicat, o pace a sufletului şi a comunităţii”, a declarat, la începutul conferinţei, profesorul Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Acesta a acordat o diplomă de excelenţă PS Ioachim Băcăuanul, în semn de preţuire şi admiraţie pentru activitatea de excepţie depusă în promovarea culturii şi spiritualităţii româneşti, din partea Societăţii Culturale “Clepsidra” şi Fundaţiei “Georgeta şi Mircea Cancicov” din Bacău.
PS Ioachim Băcăuanul a ţinut în faţa asistenţei numeroase o conferinţă despre miracolul de pe Muntele Tabor, unde a avut loc schimbarea la faţă a Domnului: “Cultura şi cultul au aceeaşi esenţă şi ne ajută să ne structurăm identitatea noastră, poporul român fiind unul dintre cele mai vechi popoare europene care a avut o cultură şi o religie şi, de la Hristos încoace, o Biserică ce a focalizat pe toţi în jurul ei. Tema confer