Nivelul ridicat al subscrierilor pe tranşa investitorilor mici obligă statul şi intermediarii să aloce mai multe acţiuni pe această tranşă. CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti şi investitorii locali solicită ca o parte cât mai mare din ofertă să fie vândută pe bursa locală şi nu prin GDR-uri pe bursa de la Londra. Preţul de vânzare al acţiunilor şi alocarea urmau să fie decise noaptea trecută, după finalizarea introducerii ordinelor.
Investitorii „mici“ au subscris peste 153 de milioane de acţiuni în oferta prin care statul vinde pe bursă 15% din acţiunile Romgaz, cea mai profitabilă companie pe care o are în portofoliu, potrivit datelor disponibile în sistemul bursei de la Bucureşti ieri, la ora 19:00.
Subscrierile s-au realizat la preţul de 32 de lei pe acţiune, astfel că valoarea totală a ordinelor se ridica la peste 4,9 miliarde de lei, iar intermediarii ofertei încă mai introduceau ordine în sistem.
Nivelul subscrierilor este de peste 2,6 ori mai mare decât numărul total al acţiunilor vândute în ofertă, de 57,8 milioane de acţiuni. Tranşa alocată în prospect micilor investitori reprezintă 15% din ofertă, adică 8,67 milioane de acţiuni, dar poate fi majorată de către stat, deoarece gradul de suprasubscriere, care a ajuns deja la de 15 ori, este mult mai mare decât pe tranşa investitorilor instituţionali, care a fost suprasubscrisă de 4 până la de 6 ori, conform informaţiilor care circulau ieri în piaţă. Subscrierile de pe tranşa investitorilor instituţionali sunt secrete.
Continuarea pe ZFCorporate
Nivelul ridicat al subscrierilor pe tranşa investitorilor mici obligă statul şi intermediarii să aloce mai multe acţiuni pe această tranşă. CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti şi investitorii locali solicită ca o parte cât mai mare din ofertă să fie vândută pe bursa locală şi nu prin GDR-uri pe bursa d