Filmul documentar „după FEL şi CHIP”, regizat de carieanca Paula Oneţ prezintă frânturi din vieţile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viaţă. Documentarul Paulei a fost filmat la Carei, judeţul Satu Mare, fiind premiat la festivaluri de film din străinătate.
Paula Oneţ este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca şi masterandă la Universitatea de Arte Bucureşti, specializarea Fotografie şi Imagine Dinamică. În toţi aceşti ani, Paula a obţinut burse de studiu în Seoul, Coreea de Sud şi Turcia, precum şi două rezidenţe de creaţie, prima în Paris (oferită de ICR Paris) şi cea de-a doua în Suedia (oferită de asociaţia 4culture) .
Pe lângă experienţa profesională obţinută la TVR Cluj ca video-reporter, ea participă la workshopuri internaţionale de film alături de cineaşti selectaţi din întreaga lume. Printre acestea se numără workshopul Aristoteles (2011-România), StoryDoc (2012-Grecia şi Germania) şi Interaction (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit la începutul acestui an Menţiunea Specială de Excelenţă Academică oferită de Liga Studenţilor Români din Străinătate pentru rezultatele obţinute în urma bursei de studiu Erasmus. În prezent Paula locuieşte şi studiază la Bucureşti, este coordonator multimedia în cadrul asociaţiei 4Culture şi lucrează la proiecte independente de film documentar.
“Filmul este un mozaic de poveşti ale oamenilor care, fiind încă în viaţă, se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt. Povestea a început de la bunica mea, care se plângea că fotografia pe care a pus-o pe piatra funerară după decesul bunicului… este prea roşie, fapt pentru care lumea îi va considera doi beţivi”, explică Paula Oneţ.
Filmul documentar „după FEL şi CHIP” a fost premiat şi apreciat atât la festivaluri de film din România (Timishort, Gala UCIN) dar