Cele mai multe ţări occidentale au încetat să execute persoanele care practică vrăjitoria încă de la sfârşitul anilor 1700, dar, în prezent, mai multe ţări continuă "vânătoarea" de vrăjitoare, printre acestea numărându-se şi România, potrivit unui material publicat de news.msn.com.
După ce Guvernul român şi-a extins codul fiscal pentru a include taxe şi pentru cei care se ocupă cu vrăjitoria şi cititul în stele, în anul 2011, în cadrul unui program de creştere a veniturilor într-o perioadă dură din punct de vedere financiar, o parte dintre practicanţi au jurat răzbunare. Astfel, potrivit sursei citate, la o întrunire a vrăjitoarelor care a avut loc pe malul Dunării, acestea au aruncat mătrăgună în apă, susţinând că descântecul va avea efecte negative asupra Guvernului şi a Preşedinţiei, care intenţionau să le impoziteze veniturile deja mici cu 16%.
Brăţara Buzea a declarat că ea va folosi un amestec puternic compus din bucăţi de cadavru canin şi materii fecale feline într-o vrajă. "Noi le facem rău celor care ne fac la rândul lor rău", a spus aceasta.
Ulterior, legiuitorii români au elaborat un proiect de lege pentru a pedepsi vrăjitoarele pentru previzionarea incorectă a viitorului. Nici de data aceasta, Buzea nu a fost de acord cu proiectul, potrivit articolului publicat de msn.com. "Nu pot condamna vrăjitoarele, să condamne cărţile", a mai declarat aceasta.
Pe de altă parte, jurnaliştii de la msn.com prezintă şi situaţia din Swaziland, "unde nu este de glumit cu vrăjitoria". În Africa subsahariană, 55% din populaţie crede în astfel de practici, potrivit Gallup. În septembrie, în apropiere de Zimbabwe, două vrăjitoare au fost arestate după ce localnicii au spus că "au aterizat" în faţa unei reşedinţe într-o suburbie din Harare şi au fost găsite "dezbrăcate, iar lângă ele se aflau mai multe obiecte care folosesc ritualurilor vrăjitoreşt