Știai că supa afumată își va recăpăta gustul dacă vei adăuga în ea un cartof crud, ras?
• Dacă vrei să fie carnea mai fragedă, înainte să o pregătești ține-o în oțet cu mirodenii.
• Cartofii fierți vor fi mai gustoși dacă atunci când fierb adaugi și 2 căței de usturoi și o linguriță de zeamă de lămâie.
• Pastele făinoase încălzite redevin proaspete dacă vei turna pe fundul vasului un pahărel de lapte.
• Când fierbi pastele făinoase, adaugă în apă o bucățică de unt ca să nu facă spumă.
• Drojdia o păstrezi proaspătă dacă o ții în făină.
• Frișca lichidă o bați mai bine dacă o dai înainte la rece, pentru o oră și apoi adaugi zahărul.
• Budincile gata preparate se desprind mai ușor de vas dacă îl ții 2-3 minute în apă caldă.
• Zahărul caramel nu se întărește rapid dacă adaugi imediat puțin oțet sau zeamă de lămâie.
• Lămâia tăiată o poți menține proaspătă dacă o pui pe o farfurie cu partea tăiată în jos, o acoperi cu un pahar și o dai la frigider.
• Pentru ca friptura la grătar să fie mai gustoasă, lasă bucățile de carne timp de 2 ore acoperite cu un amestec de frunze de mentă mărunțite, ulei, sare, ceapă și usturoi tocate și puțin piper.
• Mazărea din salata de boeuf o poți înlocui cu țelină fiartă (pentru cine nu suportă leguma).
• Albușul se separă mai ușor de gălbenuș dacă oul este rece.
• Bați mai repede și spuma crește și devine consistentă, dacă înainte de a bate albușul, adaugi un praf de sare.
• Cafeaua neagră măcinată cu o râșniță manuala este mai gustoasă și mai aromată.
• Salata și celelalte legume se păstrează mai bine în stare proaspătă, în frigider, dacă le înveliți în hârtie de pergament.
• Conopida rămâne frumoasă, albă, dacă în apa în care o fierbeți, puneți un păhărel de lapte.
• Nu aruncați apa rămasă de la fierberea frunzelor de spanac. Obiectele croșetate din