Conferinta de incheiere a proiectului, organizata in perioada 18-20 octombrie 2013, a reprezentat ocazia de a onora reusitele, dar si de a face o analiza privind modul in care a fost implementat proiectul si in care au fost indeplinite obiectivele acestuia.
La conferinta au participat 120 de persoane, oficiali ai Ministerului Educatiei Nationale, reprezentanti ai echipei de proiect, studenti din cadrul celor 32 de Intreprinderi Simulate infiintate in cadrul proiectului, reprezentanti ai companiilor private partenere in proiect si colegi din proiecte cu obiective similare sau complementare.
In deschiderea conferintei, domnul Gigel Paraschiv, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, a pus accent pe faptul ca proiectul „De la teorie la practica prin Intreprinderea Simulata" este unul care se incheie cu rezultate cuantificabile si remarcabile. De asemenea, Secretarul de Stat a relevat faptul ca implementarea proiectului a reprezentat o oportunitate de apropiere intre studenti si cadre didactice, o reala baza de pornire pentru o altfel de scoala romaneasca. O scoala in care studentii pot castiga experienta inca de pe bancile facultatii, prin participarea la astfel de proiecte, facand in acest mod dovada disponibilitatii la efort. Dar si o scoala in care, de ce nu, poate intr-un viitor nu foarte indepartat, munca de voluntariat din timpul facultatii sa fie recunoscuta prin obtinerea de credite suplimentare.
Tot in deschiderea conferintei, domnul Gabriel Ispas, Secretar General Adjunct in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, a pus accentul pe faptul ca invatamantul superior romanesc a fost, pana nu de demult, unul foarte teoretic si unul in care nu se punea indeajuns acccentul pe incurajarea si sustinerea spiritului antreprenorial, pe partea aplicata a invatarii si nici pe voluntariat. De asemenea, oficialul a sublin