Polițiștii au cerut verificarea cutiilor de valori din băncile naționale. Măsura a fost luată după ce mai multe persoane au reclamat că le-au dispărut bunuri din cutiile de valori de la o sucursală din centrul Piteștiului.
Poliţiştii au hotărât să efectueze controale în băncile din România pentru a evita incidente asemănătoare celor din Piteşti.
Oamenii legii au cerut date despre siguranţa acestor căsuţe de valori şi despre eventuale incidente.
11 persoane din Piteşti au depus plângere la poliţie, după ce mai multe bunuri le-au fost furate din cutiile de valori de la o sucursală BCR.
Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat în exclusivitate pentru B1 TV că, cel mai probabil, în cazul băncii de la Pitești, atacatorii au dispus de mijloace sofisticate de a deschide casete.
„Unii clienți sunt tradiționaliști, s-au obișnuit să țină banii la saltea sau la borcan, dar cei mai mulți care își păstrează banii în cutii de valori sunt cei care își ascund banii de Fisc, de soți, soții, amante. De aceea nu cred că toți păgubiții vor depune plângere. Ca să deschizi o cutie de valori nu poți singur. Angajatul băncii învârte cheia până la jumătate, apoi lasă clientul singur în cameră, iar acesta duce cheia până la capăt. Nu poate veni cineva de afară să intre într-un tezaur și să deschidă caseta altuia, decât dacă, și probabil asta s-a și întâmplat, au dispus de mijloace sofisticate de a deschide casete“, a spus Adrian Vasilescu.
Zece reclamaţii de furt din casetele de valori, la BCR Piteşti
Modalitatea prin care s-au sustras bani şi valori din casetele BCR Piteşti rămâne încă o enigmă pentru anchetatori, reprezentanţii IPJ Argeş afirmând, deocamdată, că s-au înregistrat zece plângeri venite din partea celor care au închiriat casete de valori la BCR Piteşti, ultimele două fiind depuse miercuri. Surse judiciare, c