Curăţarea străzilor de zăpadă sau praf, dar şi a spaţiilor verzi au generat costuri de peste 5,2 milioane de euro pentru administraţia locală clujeană în primele nouă luni din acest an.
Peste 200.000 de euro s-au plătit pentru curăţarea străzilor din oraş de zăpadă. Pentru spălarea străzilor, din buzunarul public s-au cheltuit peste 3,4 milioane de euro. Întreţinerea spaţiilor verzi a generat costuri de aproape 200.000 de euro pe lună. Strategia pentru 2014 a primăriei este de reducere a cheltuielilor la aceste capitole, mai ales la capitolul spaţii verzi, susţin specialişti din instituţie. Nu şi conducerea.
"Cosmetica" arterelor din Cluj-Napoca în perioada ianuarie-septembrie a presupus costuri de peste 15,4 milioane de lei (peste 3,6 milioane de euro). Potrivit datelor furnizare de Biroul Mass media al primăriei, banii au fost împărţiţi între firmele Brantner Servicii Ecologice şi Rosal Grup, aflate în contract cu primăria pentru felia de salubrizare stradală. Şi anume, peste 100.000 de euro pentru Rosal şi sub 100.000 de euro pentru Brantner.
Măturarea şi spălarea oraşului, conform informaţiilor furnizate de Biroul mass media al municipalităţii, a presupus încasări de peste 6,2 milioane de lei pentru Brantner Servicii Ecologice şi de peste 7,5 milioane de lei pentru Rosal Grup.
Întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu a generat costuri pentru primăria clujeană, potrivit Biroului Mass media, de peste 7,6 milioane de lei. Banii au mers către societatea Rosal Grup care deţine un contract cu administraţia locală clujeană.
"Mai mult de jumătate din spaţiul verde al oraşului se află în proprietate privată. Noi facem eforturi să creăm noi parcuri şi zone de agrement, dar şi să schimbăm politica în ceea ce priveşte fondurile mobilizate pentru întreţinerea acestora. Avem în plan mici investiţii în centru, de exemplu în parcul I.L Caragiale