Alertă la un liceu din Constanţa. 42 de elevi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina şcolii. Şase dintre aceştia au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Conducerea unităţii de învăţământ susţine că alimentele consumate de elevi sunt proaspete, iar condiţiile de igienă respectate. Inspectorii de sănătate publică au pornit o anchetă în acest caz.
Mai mulţi elevi ai liceului din Constanţa au ajuns la spital, după ce au acuzat simptome de toxiinfecţie . La scurt timp, un alt elev a fost adus de părinţi la Spitalul de Boli Infecţioase, cu aceleaşi simptome. Conducerea unităţii de învăţământ a pornit imediat o anchetă în acest caz.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, peste 30 de elevi au lipsit de la şcoală tot din motive medicale.
„Este vorba de un focar de toxiinfecție alimentară. După ce copiii au servit masa de prânz, la aproximativ 3 ore au apărut simptome specifice toxiinfecției, vorbim de febră, slăbiciune, vărsături. La nivelul cantinei și a blocului alimentar, s-au recoltat probe din alimente, de salubritate din blocul alimentar, de asemenea s-au recoltat exudate faringiene, de la personalul de serviciu”, a declarat Constantin Dina, director DSP Constanța.
Alertă la un liceu din Constanţa. 42 de elevi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina şcolii. Şase dintre aceştia au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Conducerea unităţii de învăţământ susţine că alimentele consumate de elevi sunt proaspete, iar condiţiile de igienă respectate. Inspectorii de sănătate publică au pornit o anchetă în acest caz.
Mai mulţi elevi ai liceului din Constanţa au ajuns la spital, după ce au acuzat simptome de toxiinfecţie . La scurt timp, un alt elev a fost adus de părinţi la Spitalul de Boli Infecţioase, cu aceleaşi simptome. Conduce