O cheamă Cristina Mihai, are 14 ani, e din comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa şi este prima benefi ciară a proiectului "Bună ziua, viitorule!". S-a născut într-o familie modestă, cu încă patru copii. Totul din jur a ambiţionat-o să înveţe ca să-şi clădească un viitor frumos.
1 /.
Cristina este unul dintre elevii bursieri incluşi în campania "O şansă copiilor de la ţară" care a avut noroc să-i fie deschisă încă o uşă în această vară de către un grup de elevi apropiat campaniei. Proiectul "Bună ziua, viitorule" a fost iniţiat de echipa de voluntari din Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu“: Duţă, Mihai Istudor, Francesca Cristiana Răileanu, Ioana Adriana Moişoiu, Maria Filip, coordonaţi de Andrei Cătălin Pop, coordonator ZDT Bucureşti. Ideea lor a fost de a oferi elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a din mediul rural şansa de a ajunge la licee din Bucureşti, iar apoi aceştia să fie îndrumaţi cum să-şi clădească un viitor sigur.
La prima acţiune, voluntarii liceului bucureştean "Tudor Vianu" s-au întrecut pe ei însăşi. Andrei, un adevărat lider cu multă ambiţie şi hotărâre, şi-a coordonat echipa într-un program de instruire şi evaluare a voluntarilor din judeţul Dâmboviţa. Cu toate că este greu de crezut când te afli în Rezervaţia naturală din Masivul Piatra Craiului că rezişti tentaţiilor naturii, elevii din comuna Brezoaele au suportat un program prelungit de evaluare şi instruire. La final, n-a lipsit nici distracţia. Bucureştenii au fost mulţumiţi de importanţa iniţiativei lor care şi-a atins scopul, iar dâmboviţenii au învăţat multe într-un timp atât de scurt şi s-au bucurat de o excursie la munte pe care nu şi-ar fi permis-o.
"În această excursie am avut parte de momente minunate, alături de oameni minunaţi! În sfârşit, matematica nu a mai părut pentru mine o limbă străină. Peisajul a fost mirific, fiind în inima munţilor. Mâncarea a