În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Fălticeni are loc prima reuniune de lucru transnaţională din cadrul proiectului bilateral Comenius cu titlul „Viaţa noastră ca o poveste”.
Proiectul în care este implicat şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni se derulează până pe 30 iulie 2015 şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Life Long Learning, şi se adresează în primul rând elevilor care îşi vor dezvolta abilităţi de comunicare în limba engleză, competenţe de bază pentru a comunica în limba greacă, abilităţi de comunicare interpersonală şi de lucru în echipă, coordonatorul proiectului fiind Liceul Tehnologic din Farkadona Grecia.
Coordonatorul proiectului, prof. Magda Grigoraş, a precizat: „Participanţii la proiect vor promova dialogul intercultural România-Grecia şi, nu în ultimul rând, vor înţelege şi vor respecta valorile cetăţeniei europene: prietenie, respect, toleranţă, diversitate, vor promova egalitatea de şanse indiferent de naţionalitate, religie, rasă sau sex”.
Proiectul se bazează pe cercetarea şi cunoaşterea unor poveşti de viaţă ale familiilor care au părăsit ţara de origine şi s-au adaptat la un mediu nou de viaţă, în trecut sau în prezent. Elevii trebuie să înveţe să descopere şi să înţeleagă diversitatea umană, respectul de a trăi în această diversitate, să comunice în limba engleză şi să cunoască limba greacă. Trebuie să înveţe să se adapteze la o lume dinamică, în schimbare şi să facă faţă oricărei provocări.
Aşa cum am aflat de la prof. Magda Grigoraş, beneficiarii direcţi ai acestui proiect, 12 elevi din oraşul şi zona Fălticeni, vor fi implicaţi în activităţi de observare, cercetare, atât în propria lor comunitate, cât şi în ţara parteneră, unde vor petrece două săptămâni. La finalul proiectului elevii vor realiza o revistă cu titlul „Viaţa noastră ca o poveste”, editată în limba română, engleză şi