Printr-un gest demn de un kamikaze, doctorul Băloi a lăsat scaunul cald de la DSP Prahova pentru unul plin de spini şi cam urât mirositor, la DGASPC Prahova. Am vrut să văd dacă omul e sinucigaş, idealist sau care-i faza. Şi am aflat:
Ce sunteți, cavalerul venit pe cal alb să salveze DGASPC Prahova sau detergentul pus să scoată petele de pe fața instituției?
Nu știu neapărat dacă mă regăsesc în unul dintre personajele dvs., dar vreau să vă spun că, de două luni și jumătate, de când am venit la DGASPC, am constatat un aspect, pentru care sigur am nevoie și de ajutorul altor persoane cu putere de decizie la nivel național. Concret: avem trei sisteme care funcționează în paralel, deși ele ar trebui să fie într-o mult mai mare măsură integrate. Este sistemul asigurărilor de sănătate, este sistemul de sănătate publică și mai este sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în care percepția de până acum este că persoanele instituționalizate sunt privite ca o comunitate, mai mult ca o familie. Așa și trebuie să fie, numai că se neglijează un aspect, că oamenii instituționalizați în aceste centre nu sunt oameni sănătoși. Pentru a putea fi instituționalizată într-un centru, o persoană trebuie încadrată în grad de handicap. Şi nu poți fi încadrat într-un grad de handicap, dacă nu ai o afecțiune medicală.
Asta o spuneți dvs., teoretic. Practic, am văzut cu toții ce s-a întâmplat la DGASPC, până să veniți dvs. aici. Și, dacă tot vorbim despre ce s-a întâmplat, vă întreb care e lucrul cel mai urât pe care l-ați găsit aici?
Nu știu dacă e cazul să mă pronunț înainte de a se pronunța justiția, printr-o sentință.
Nu mă refer la faptele penale ale unora din această instituție și la modul în care funcționează DGASPC în ansamblu. Ce ați găsit, o mentalitate, o atitudine aiurea, o mare de oameni la ușa dvs…
Am găsit următoarea situație, care într-o oar