Brutarii României vor da mâine o probă a hărniciei și priceperii lor, mâine, la târgul dedicat agriculturii, Indagra 2013, deschis la Romexpo.
Câțiva brutari din Sfântul Gheorghe vor face o pâine tradițională gigant, cu cartofi, ce va fi coaptă pe vatră.
"Frământatul va începe pe la 4 dimineaţa, iar pâinea va fi împărţită celor de la târg la prânz", ne-a declarat preşedintele Rompan, Aurel Popescu.
Anul trecut, membrii Rompan au pregătit o pâine de vreo 66 de kilograme. După coacere, pâinea cu cartofi trebuie bătută, să cadă coaja. După îndepărtarea acesteia, pâinea cântărea mai puțin cu 10 kilograme. La ediția din acest an a Indagra, brutarii vor să se autodepășească și să facă o pâine și mai mare.
Aceasta va fi tăiată în bucăți și împărțită celor prezenți la târg, în jurul prânzului.