Să ne alimentăm corect, pentru o viaţă sănătoasă, ne arată de mai mulţi ani, britanicul Chef, Jamie Oliver. Câte persoane nu i-au urmărit ineditele „şedinţe” de gătit în direct, preparând în acelaşi timp cu el sau notând reţetele pline de fantezie? Despre „cadourile Jamie Oliver” – cărţi, vase, ingrediente şi instrumente pentru bucătărie - nu mai vorbim...
Pentru Jamie totul a început de la vârsta de 8 ani, în restaurantul părinţilor. Mai curios din fire, a intrat în bucătărie şi a început să se joace cu diverse ingrediente. Se spune că un copil este doar curios când este mic. Dar, pentru Jamie, bucătăria s-a transformat în studii, ulterior în artă.
De mult timp vizează tema alimentaţiei sănătoase în şcolile şi liceele din Anglia. A insistat şi, cu sprijinul autorităţilor, a implementat un proiect impresionant demonstrând că se poate mânca sănătos şi la cantina şcolii.
Susţinut de guvernul din Australia, a lansat apoi proiectul „Feed me better” – de fapt, un mod de a pune din nou punctul pe „i”: din plantele cultivate în grădină sau procurate de la „sectorul green” din magazine ne putem face viaţa mai bună. Ne-a convins că se poate găti simplu şi repede chiar şi atunci când ne este prea lene să preparăm ceva simplu şi gustos, plângându-ne de lipsa de timp.
Un alt proiect a fost aşa-zisa „bătălie” cu fast-food-urile. A intrat cu acestea într-o dispută constructivă susţinând că dacă vrei să simţi gustul şi îţi doreşti să vezi cu adevărat culoarea mirodeniilor, există un model sănătos inclusiv de a face o shaorma, specialitatea de bază a fast-food-urilor. Jamie Oliver şi-a suflecat mânecile, ne-a arătat şi a câştigat!
Citeste mai mult pe cariereonline.ro