Mihaela Militaru a fost unul din puţinii purtători de cuvânt români în Parlamentul European. Ea şi-a î0nceput activitatea la Bruxelles în 2006 ca ofiţer de presă, fiind însă interpret de conferinţă de formaţie. În prezent, cum munca la Parlamentul European a făcut-o să-şi descopere noi pasiuni, ea este directoarea Coaliţiei Europene Cancer Pacient. Pentru RFI, Mihaela şi-a creionat parcursul profesional de la Bucuresti la Bruxelles, doi poli unde ea s-a format şi unde a evoluat.
Corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan
Mihaela Militaru ajungea la Bruxelles în 2006 în calitate de ofiter de presă al eurodeputatilor liberali români, un post în care nu-şi închipuia că va rămâne mai mult de şase luni sau un an.
Ea fiind de formaţie interpret de conferinţe, făcea parte dintr-o generatie care se exporta foarte mult, de altfel dintre toţi colegii săi ea este ultima care a părăsit România.
Ideea de a veni la Bruxelles temporar era gândită ca o experienţă suplimentară la acea vreme: Mihaela Gherghisan despre Mihaela Militaru
" Eu am zis tot timpul că nu vreau să rămân, nu vreau să plec, vreau doar o experienţă îin Parlament pentru că lucrasem deja timp de patru ani de zile ca funţtionar de legătura al Senatului României cu Parlamentul European.
Şi lucrând veneam săptămânal sau o dată la două săptămâni pentru că era perioada preaderare, era negocierea capitolelor preaderare şi atunci veneam foarte des. Şi mi s-a părut normal şi firesc să am şi experienţa de rămas în Parlament, pentru că veneam doar în delegaţie. Dar am zis că e doar o experienţă, şase luni sau cine ştie? Poate un an, maxim. Şi apoi s-a tot prelungit..."
Înainte de etapa din capitala Europei, Mihaela petrecuse însă ani extrem de interesanţi în România, în timpul studiilor.
"Verisoarele mele (noi sintem patru verisoare din patru in patru ani