910 medici clujeni au posibilitatea de a pune în practică tratamente inovative, în urma unei serii de cursuri organizate de Societatea de Stomatologie Estetică. Ei au învăţat să facă implanturi fără incizii şi să creeze dinţi personalizaţi din ceramică în cabinet.
Pacienţii clujeni pot beneficia de tratamente stomatologice inovative, graţie proiectului Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară (DENT), care a pregătit, cu fonduri europene, peste 3.000 de medici dentişti, pe parcursul a 3 ani. Coroanele dentare, precum şi faţetele pot fi create în câteva ore, după o scanare în cabinetul medical a cavităţii bucale şi prelucrarea datelor cu ajutorul unui soft specializat.
"În aceşti trei ani am avut un regal de conferinţe şi de demonstraţii practice. Pe parcursul evenimentului au fost abordate toate domeniile medicinei dentare. Au avut loc o serie de prezentări legate de tratamente minim invazive, astfel încât posibilităţile de menţinere a structurilor dentare indemne într-o măsură cât mai mare să fie unul din obiectivele fiecărui tratament. Au fost prezentări care au introdus variante noi ale albirilor dentare, de faţetare noi: faţete foarte subţiri aşa încât intervenţia asupra structurilor dentare e minimă, uneori chiar fără şlefuirea dinţilor şi au fost prezentate multe categorii de coroane integral ceramice", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, preşedinta Societăţii de Stomatologie Estetică Cluj, Daniela Dudea.
În domeniul implantologiei, pacienţii pot să-şi recapete zâmbetul în câteva ore. "Au fost organizate cursuri pe stomatologie digitală şi pe tehnici de radio-diagnostic computerizat. În cadrul stomatologiei digitale aş menţiona posibilitatea amprentei optice. Înseamnă că amprenta clasică cu materiale neplăcută pentru pacient a fost înlocuită cu o scanare a dinţilor cu ajutorul unor softuri de specialitate se face designul