A ieşit recent de sub tipar publicaţia „In Memoriam” (Nr. 66, octombrie 2013), „revistă de opinie şi renaştere moral spirituală” (fondată la Suceava, în anul 1996), care are un colectiv de redacţie alcătuit din pr. Viorel Ioan Vârlan, poeta Carmen Veronica Steiciuc, dr. Ioan Ieţcu, pr. Theodor Damian şi prof. Adrian Popovici. Revista, care-l păstrează în caseta redacţională, ca redactor-şef, pe răposatul dr. Dragoş Corlăţeanu, îşi întregeşte colectivul de realizatori cu Elena Daniela Vârlan (secretar de redacţie) şi Gherhard Onesciuc (fotoreporter).
Numărul în cauză se deschide cu un text „La început de an şcolar”, care vizează „Rostul sfânt al educaţiei”, text care poartă semnătura Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care subliniază că „cea mai scumpă comoară pentru om este munca” şi accentuează faptul că „educatorii, învăţătorii şi profesorii, împreună cu părinţii trupeşti şi cei duhovniceşti, au datoria sfântă de a îndruma pe copii, de a le împărtăşi cunoştinţele cele care ajută la formarea lor sufletească”.
Deschidere în frăţească însoţire cu cuvântul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prezentat la Simpozionul omagial „Părintele Ene Branişte - 100 de ani de la naştere”, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, în luna octombrie.
Revista cuprinde în paginile sale un omagiu închinat părintelui Dumitru Stăniloaie, semnat de arhimandritul Timotei Aioanei, un medalion dedicat ministrului interbelic Mihail Manoilescu, portret „creionat” de Augustin Punoiu, un material de observaţie pe tema „De ce tot mai greu se mai înţeleg oamenii astăzi”, de bioeticianul dr. Virgiuliu Gheorghe şi o relatare a vizitei făcute „
Dr. Mihai Ardeleanu informează cititorul cu privire la „Chinidina şi introducerea medicamentelor antiari