Peștele aduce tot atâtea proteine ca și carnea (între 16 și 20 grame proteine pe 100 grame). El mai conține și numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) și vitamine ale grupului B. Carnea peștelui gras, ca și ficatul tuturor peștilor, conține în plus vitaminele a și D. Valoarea energetica a peștilor variază de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, în funcție de conținutul lor în lipide: mai puțin de 1% pentru peștele slab; între1 și 5% pentru peștele semigras; între 5 și 15% pentru peștele gras. Este recomandabil să se consume pește cel puțin de două ori pe săptămână.
Ingrediente:
- o conservă de 250 g ton în ulei;
- o jumătate de ceapă;
- 2 castraveți murați mici;
- 2 ouă fierte tari;
- opțional 1 lingură capere;
- 1 lingură muștar;
- sare și piper.
Mod de preparare:
Caperele se lasă 30 de minute în apă, apoi se scurg bine. Într-un blender se amestecă tonul scurs de ulei cu ouăle, se adaugă ceapa tocată, jumătate din uleiul din conservă și muștarul. Dacă este nevoie se mai poate pune puțin ulei din conservă (în cazul în care amestecul nu se leagă).
La sfârșit adaugăm castraveciorii tăiați mărunt și caperele, și mai mixăm câteva secunde. Se condimentează și se lasă la frigider două ore înainte de servire. Tags: peste ton pate capere ceapa castraveti murati oua fierte mustar sare si piper
Peștele aduce tot atâtea proteine ca și carnea (între 16 și 20 grame proteine pe 100 grame). El mai conține și numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) și vitamine ale grupului B. Carnea peștelui gras, ca și ficatul tuturor peștilor, conține în plus vitaminele a și D. Valoarea energetica a peștilor variază de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, în funcție de c