Când Elon Musk a prezentat planurile pentru Hyperloop, toată lumea a suspinat de uimire. Apoi, când acesta a declarat că nu intenţionează să construiască acest miljloc de transport revoluţionar, toată lumea a suspinat dezamăgită.
S-ar părea, totuşi, că planurile „adevăratului Tony Stark“ ar putea deveni realitate mulţumită unui startup, potrivit CNet. Compania „Hyperloop Transportation Technologies Inc.“ este condusă de Marco Villa – fost angajat al companiei SpaceX, deţinută de Musk - şi de Patricia Galloway – o directoare cu experienţă şi legături în politică, finanţe şi ştiinţă.
Startupul şi-a lansat proiectul pe platforma de crowdfunding JumpStartFund, unde a publicat şi o cronologie a planurilor, care culminează cu finalizarea unui prototip la începutul anului 201.
Potrivit aceleiaşi cronologii, planul va fi pus în mişcare începând de luni şi va demara cu „o întrunire live sau cu una online“. Proiectul este divizat în patru secţiuni: „sistem“, „capsule“, tub“ şi „manufactură, integrare şi testare“. Echipa speră să redacteze un document oficial până la sfârşitul lunii martie în care „să răspundă la toate întrebările dificile, să demonstreze că designul este fezabil şi să facă calcule estimative privind costul şi durata de realizare“.
Construcţia prototipului va începe în luna iunie a anului viitor, potrivit cronologiei, iar la începutul anului 2015 vor fi câteva demonstraţii.
Elon Musk a prezentat conceptul trenului de mare viteză Hyperloop în luna august. Acesta constă din o serie de tuburi care vor fi montate între oraşele din Statele Unite ale Americii, prin care vor circula trenuri de mare viteză, cu ajutorul efectelor aerului cu presiune mică. Viteza va depăşi 1.000 de kilometri pe oră. Pentru a elimina rezistenţa aerului, Musk a propus montarea unor pompe în faţa trenului, care ar crea o pernă de aer. De la Los Angeles l