În mod normal, dacă spui că practici culturismul sau dacă mergi la sală cu regularitate, se presupune că ești o persoană fit, în formă, nu?
Ei bine, în opinia mea, fitnessul, în esența lui, este mai mult decât a te duce la sală și a te antrena; fitnessul este un mod de viață care, dincolo de cele 3-4 ședințe de antrenament pe săptămână și shake-urile proteice aferente acestora, implică multe alte aspecte.
Probabil, cel mai nimerit ar fi să pornim discuția despre fitness de la ceea ce reprezintă “The Weider Bodybuilding Lifestyle” ale cărui principii se referă la o nutriție echilibrată, la practicarea cu regularitate a exercițiilor fizice, la reducerea stresului și la modificarea în mod pozitiv a comportamentului. Toate acestea, împreună, au darul de a crește nivelul de energie a organismului, de a îmbunătăți starea de sănătate și de a spori longevitatea.
Atunci când ești într-o formă fizică bună, cu siguranță ai și o stare psihică deosebită, în sensul în care știi că ai o șansă în plus față de ceilalți, ești mai puternic, atât fizic cât și mental. Conștiința propriei valori imprimă ambiție, disciplină, răbdare, vigoare, sănătate, putere de a merge mai departe și de a nu renunța când este greu și dorință de a reuși. Toate acestea sunt virtuți care netezesc calea către succes.
Am citit cândva despre un studiu științific al cărui rezultat susținea că indivizii într-o formă fizică bună sunt mai puțin instabili emoțional, mai sociabili și mai extrovertiți. De asemenea, aceștia sugerează celorlalți prin atitudine că trăsăturile lor de caracter, personalitatea și aptitudinile fizice sunt deosebite. Ca urmare, feed-back-ul din partea celor din jur este unul pozitiv.
Elementele care compun fitnessul, ca mod de viață, reprezintă acele criterii care ar trebui avute în vedere de toți cei care fac sport și care ar trebui îndeplinite în mod cumu