Cob Village este numele unui sat ecologic, care a prins radacini in vara acestui an in satul Berca din judetul Buzau. Minisatul are cateva casute din lut fara colturi, cu ferestre ce respecta stilul de odinioara, doar ca sunt folosite parbrize in loc de sticla, care nu permite procesul de aburire, iar peretii sunt construiti din lut.
Adevarate casute de poveste, care vor intra curand in circuitul de turism ecologic. Jurnalistii de la Mediafax au realizat un reportaj despre satul ecologic Cob Village, in care prezinta pe larg cum a pornit proiectul initiat de Nicoleta Marin, o invatatoare de 35 de ani din Buzau, care a avut curajul sa aduca in Romania ceea ce se dezvolta deja de ceva timp in Occident.
Cum va arata minisatul din Berca Un minisat cu casute din lut cu ferestre facute din parbrize, cu sticle puse in pereti ca sa intre lumina si cu acoperis pe care va creste iarba a fost realizat in satul buzoian Berca, initiatorul proiectului fiind o invatatoare care vrea sa includa ansamblul intr-un circuit turistic ecologic. Ansamblul format din cinci casute din lut, ridicate la marginea satului Berca, pe drumul spre Manastirea Ratesti, a fost ideea unei invatatoare de 35 de ani, din Buzau, si a inceput sa prinda contur in vara acestui an. Nicoleta Marin, initiatoarea proiectului, povesteste ca ideea de a ridica aceste casute ecologice i-a venit dupa ce un alt proiect, acela de a ridica un parc eolian, a fost sortit esecului din cauza costurilor mult prea ridicate. “Am vrut sa facem un parc eolian. N-am reusit si am zis apoi sa ramanem in acelasi domeniu, eco. Cand am realizat ca ne costa prea mult sa restauram case taranesti vechi si tot cautand pe internet idei despre ce am putea sa facem, am dat peste casele cob, care mi s-au parut interesante. Am vazut ca este o tehnica noua si am zis sa incercam. Am contactat o arhitecta care are primele case de acest gen