Steaua are astăzi, la Braşov, în compania codaşei Corona, ultima repetiţie înainte de partida decisivă cu Basel, din Champions League.
Roş-albaştrii vor continua în formula 3-4-3, testată de Reghecampf în ultimele partide jucate de Steaua în întrecerile interne, 2-1 cu FC Braşov şi 2-0 cu ACS Poli Timişoara. În condiţiile în care antrenorul obişnuise, din vara lui 2012, să folosească sistemul 4-2-3-1, explicaţiile schimbării îşi găsesc răspuns în încercarea de a aborda diferit meciurile din Liga Campionilor, dar şi în dorinţa patronului de a-l vedea la lucru pe Fernando Varela, fundaş pe care Steaua a plătit un milion de euro vara trecută.
„Vrem să nu mai primim multe goluri“
„Chiar dacă în Liga Campionilor am primit multe goluri, nu înseamnă că fundaşii centrali au fost de vină. Vrem să găsim soluţii să nu mai primim atâtea goluri“, a motivat Reghecampf schimbarea sistemului de joc. Practic, fără să îi numească, antrenorul a observat slăbiciunea „benzilor“ Georgievski şi Latovlevici în partidele din Liga Campionilor. Atunci, Georgievski a fost ridiculizat de către Schurrle în înfrângerea cu Chelsea, iar Latovlevici a greşit decisiv la golul lui Basel, de pe Naţional Arena. Noul sistem, pe care Reghe vrea să îl testeze până la returul cu elveţienii, presupune titularizarea lui Varela, Szukala şi a lui Gardoş în linia defensivă, iar benzile liniei de mijloc să fie acoperite de Georgievski şi Latovlevici.
Georgievski şi Lato, obligaţi să „are“ terenul
Care sunt avantajele folosirii sistemului 3-4-3? În primă fază, Reghecampf urmăreşte specularea calităţilor ofensive ale cuplului de fundaşi laterali menţionaţi mai sus, în condiţiile în care a observat o slăbiciune a lui Basel pe flancuri, acolo de unde a plecat şi golul egalizator din tur. În aceeaşi măsură, disponibilitatea crescută la efort a