Patronii pot suporta mai bine zilele lungi de munca, deoarece sunt constienti ca in viitor afacerea lor le va aduce profit. Insa motivatia lor nu este aceeasi cu a angajatilor.
In consecinta, seful ar trebui sa le ofere subalternilor "oportunitatea pentru un impact pozitiv", sustine Rosabeth Moss Kanter, profesor la Harvard, potrivit Business Insider.
"Banii pot deveni un lucru iritant, daca nu sunt suficienti in raport cu munca depusa, iar compensatiile financiare isi pot diminua repede efectul in aceste conditii. Insa solutia este sa creeze un mediu de lucru propice, in care oamenii sa simta ca ceea ce fac are un efect pozitiv", se arata in articolul citat.
Kanter sustine ca motivatia adevarata consta in trei lucruri - maiestrie, apartenenta la grup si scop.
Ce faci cand iti ramane prea mult timp liber la munca - le spui sau nu sefilor?
Angajatii trebuie sa devina experti in ceea ce fac
Kanter sustine ca sefii trebuie sa le dea angajatilor oportunitatea de a-si dezvolta aptitudinile si sa devina experti in ceea ce fac, mai ales ca muncitorii se mandresc atunci cand invata ceva si daca li se da sansa sa deprinda noi abilitati.
"Chiar si in cele mai anoste medii de lucru, cand oamenilor li se dau sarcini dificile de rezolvat, cu sprijinul si instrumentele potrivite, ei pot rezolva lucrurile mai repede, mai inteligent si mai bine", sustine profesorul.
Fa-i sa simta ca fac parte dintr-o echipa
Slujba sefului este sa-i faca pe angajati sa se simta bineveniti. "A crea o comunitate prin celebrarea individualitatii", considera profesorul ca este foarte important.
"Angajatii trebuie sa isi exprime interesul pentru munca. Trebuie sa le oferi mereu sansa de a cunoaste oameni noi si sa isi cunoasca colegii mai indeaproape", a mai spus profesorul.
Munc